Avaleht Blogi

Maapirni supp

Vaja läheb 500 g maapirne, 3 kartulit, 1-2 tükeldatud porrulauku, 200 g toorjuustu, soola ja pipart Soovi korral lisandiks päevalille- ja kõrvitsaseemneid.

Keeda maapirnid ja kartulid pehmeks, püreesta, lisa toorjuust ja maitseained. Serveerimisel lisa soovi korral seemned ja naudi.

Maapirni pasta

Pasta 500 Gr
Maapirn 500 Gr
Sibulad: 3
Kuiv valge vein 50ml
Rosmariin
Õli ja või

Praadige sibul kergelt õlis kuldseks ja lisage riivitud maapirn. Kergel tulel praadige läbi koos rosmariiniga.
Lisage roosa sool, või ja valge vein ning laske seista ca 10 minutit kaane all.
Keetke pasta ja segage kokku. Kui valate ära pasta keeduvett, siis jätke natuke alles, et vajadusel saaks segu vedelamaks teha.

Peale võib riivida veidi parmesani juustu.

Head proovimist.

Friteeritud maapirn

Pese maapirn, koori kergelt. Lõika maapirn kuubikuteks. Aja fritüüris õli kuumaks. Kes pole enne teinud, siis kasutage ainult fritüürimiseks mõeldud õlisid – sobivad päevalille-, rafineeritud maisi-, rapsi- ja rüpsiõli. Sobib ka avokaadoõli, millel on kõige kõrgem suitsemisepunkt, kuid mis on veidi kallim. 

Peale friteerimist, nõrutage koheselt maapirni tükid ja võitegi serveerida.

Maapirni kartulid

Vahelduseks võib asendada ahjukartulid maapirniga. Küpsetada ahjus nagu tavalisi kartuleid. Toob tavalise praekõrvale uut värskendust. 

Maapirnid pesta ja tükeldada. Lõigata sisse väikesed triibud. Maitsestada roosa soola ja meelepäraste ürtidega.

Krõmpsuv ja suussulav

Imelihtne retsept röstitud maapirnidest maitsestatud fetajuustu-küüslaugu-tilli võiga.

Koostisosad:
Pool kg maapirni
1 spl oliiviõli
soola, pipart
2 spl sulatatud võid
2 küüslauguküünt, purustatult
2-3 spl hakitud tilli
peotäis fetajuustu, sõrmede vahel peenestatult

Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 180 kraadini C.
2. Pese ja puhasta maapirnid (koorida pole vaja) ning lõika viiludeks.
3. Sega maapirniviilud oliiviõli ja soola,pipraga ning küpseta ahjus 25-30 minutit või kuni nad on pealt kuldpruunid.
4. Sulata 2spl võid ning sega purustatud küüslaugu ja hakitud tilliga ning vala segu auravatele maapirnidele.
5. Serveeri koos hea hulga kvaliteetse fetajuustuga ja naudi!

Moos maapirnist

Maaprin, maapähkel, õun ja tume šokolaad purustada blenderis ja süüa kohe.

Maapirni supp

1puljongikuubik
1porgand
1sibul
1kartul
valge pipar
500gmaapirni
1prk (400g)kookospiima
1pk20% rõõska koort
1pkkõrvitsaseemneid
100gvõid

Valmistamine:

Tükelda kartul ja pane puljongi kuubikuga keema. Tükelda maapirn ning prae võiga läbi kergelt pruuniks. Tõsta maapirn puljongi vette keema. Pruunista riivitud porgand ja sibul ülejäänud võis ja lisa kookospiim.

Aja keema ja kalla kõik kokku. Keeda 15-20 minutit. Püreesta saumikseriga kreemjaks. Lisa maitsejärgi rõõska koort, maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

10Lase uuesti keema. Serveeri röstitud kõrvitsaseemnetega.

Lihtne maapirni-hapukapsa toorsalat

Ühele inimesele.

Riivida üks hoolikalt pestud maapirn.
Lisada umbes maapirniga võrdne kogus hapukapsast ning peotäis jõhvikaid.
Kastmeks lisada oliivõli.
Maitsestada näputäie ingveripulbriga.

Süüa kohe kas eelroana või eraldi söögikorrana.

Sigrimigri ahjus

Vajalikud ained:
maapirne
paprika
maguskartul
lillkapsas, 
peet
porgand, küüslauk, sibul
riivjuust

Puhastan kõik juurviljad, tükeldan, laon ahjupannile liigikaupa nii et jäävad värvilised triibud, pikkides siia sinna sibulat ja küüslauku.

Lillkapsa lisan poole küpsemise pealt, niristan peale õli ( ise kasutan rapsiõli kuid ka kõik teised meelepärased küpsetamiseks sobivad õlid on sobivad). Raputan peale veidi soolahelbeid või meresoola ning maitseaineid, mille puhul saab valida kas kasutada 1 kõigile või eraldi köögivilja kaupa.

Minu lemmik on kuivatatud maitseainesegud ilma soolata ning peedile veidi köömneid.
Küpsetan u 180 kraadises ahjus, poole valmimise pealt lisan lillkapsa
valmimisaeg on u tund olenevalt köögiviljadest ja ahjust.

Valminud köögiviljadele raputan riivjuustu ja serveerin soojalt
Head isu!

Värviline tervisetoorsalat

3-5 suuremat maapirni
1 punane paprika
1 punane tomat
7 kollast kirsstomatit
3 hiina kapsa lehte
kimp petersellilehti
2 spl külmpressitud oliivõli
veidi soola

Kõik salatiained pesta ja viilutada, kirsstomatid poolitada, segada hakitud petersellilehtede ja oliivõiliga. Maitsestada soolaga.

Soovi korral süüa koos kodujuustuga. Mahlane, maitsev ja tervislik!