Tootearenduse alased konsultatsioonid seoses innovatiivsete maapirni toodetega

Maapirnis sisalduv kiudaine inuliin on prebiootilise toimega ning seetõttu kasulik inimese soolestiku mikrobioomile.

Projekti raames uuritakse maapirnipulbri valmistamise võimalusi ning valmistatakse mudeltooted, et hinnata pulbri kasutamise potentsiaali pagari- ja kondiitritööstuse toorainena.

Eesmärk on uurida maapirni (topinamburi) kuivatamise, pulbri valmistamise ning selle baasilt innovaatilise taigna tegemise võimausi. Taigna võimalikku kasutamise pagari- ja kondiitritööstustes.

Tulemus: Projekti käigus saadi sisendid maapirni töötlemiseks ja toodete valmistamiseks ning algmaterjal tootearendusega edasiminekuks.

Projekti partneriks on Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus.

Projekti on rahastanud Euroopa Regionaalarengu Fond EAS Innovatsiooniosaku raames summaga 3988,00 eurot.