Retseptikonkursi Maapirn 2016 võitja selgunud!

253

Võitjaks tuli retsept “Maapirni-kartuli püreesupp foie gras vahuga“. Retsepti autor Riste Lilleorg. Palju õnne võitjale ning täname kõiki osalemise eest! Võtame võitjaga ühendust, et täpsustada auhinna üleandmine.

Maapirni retseptikonkursi 2016 võitjaVajalikud koostisosad:

  • 300g kartuleid
  • 300g maapirni
  • 1 varsselleri vars
  • 1 kanafilee
  • 5spl vahukoort
  • 2spl kastmepaksendajat
  • soola ja musta pipart
  • 100g foie grasi
  • 4spl vahukoort
  • 1spl konjakit
  • musta pipart
  • 8 viilu saia (ciabatta)

Esmalt panna liitri külma veega keema kanafilee, korjata vaht. 

Umbes 15 minutit keeta ja siis tükeldada ning tagasi vette koos tükeldatud köögiviljaga. Keeta kuni köögivili pehme, püreestada ja lisada veidi koort. Segada juurde natuke kastmepaksendajat ning maitsestada soola ja pipraga.

Serveerida koos väikese varsselleri lehega ning veidi peale jahvatada musta pipart.

Hanemaksavahuks vahustada foie gras, vahukoor ja konjak. Maitsestada musta pipraga. Saiaviilud praadida kergelt oliiviõlis, peale hanemaksavaht ja võite maiustamist alustada!