Panniroog maapirni, porgandi ja peekoniga

1613

• 500 g maapirne
• 2 sl oliiviõli
• 150 g toorsuitsupeekonit
• 2 porgandit
• 3 sl hakitud päikesekuivatatud tomateid
• 3 sl hakitud peterselli
• 1 sibul
• soola, musta pipart

Koori (või hõõru harjaga korralikult mullast puhtaks) maapirnid ning tükelda kuubikuteks. Sega oliiviõliga, maitsesta soolaga. Rösti 200-kraadises ahjus 30 minutit. Tõsta ahjust välja. Haki peekon ribadeks.

Prae peekonit pannil madalal kuumusel, kuni rasv hakkab eralduma. Tõsta kuumust ja prae peekon krõbedamaks. Lisa röstitud maapirnid ja keedetud porgandid.

Lisa ka päikesekuivatatud tomatid ja osa hakitud petersellist. Prae kõik segades paari minuti jooksul läbi. Maitsesta soolaga. Serveerimisel raputa peale värsket peterselli, lisa õhukesed sibula viilud ja ka musta pipart.