Maapirniga tervislikud kotletid

1984

Vaja läheb:

  • 500 grammi maapirni
  • 500 grammi hakkliha
  • 250 grammi kapsast
  • 1 porgand
  • 1 suur sibul
  • 1 küüslauguküün
  • 1.dl vett
  • 4 muna
  • 4 saiaviilu
  • soola
  • Maitseaineid omal valikul. Ise kasutasin vegeta, liha üldmaitseaine, piprasegu.

Porgand, kapsas, sibul, küüslauk ja maapirn: kõik köögikombainist läbi, peenema riiviga.
(Olen ka hakklihamasinast läbi ajanud, aga mul on ka elektriline masin, käsimasinaga vast keerulisem variant.)

Lisada vesi, munad, paar vees leotatud saiaviilu, sool, maitseained. Lasta seista pool tundi. Siis tõsta suurema lusikaga kuumale pannile väikesed pätsikesed. Küpsetada algul suurel kuumusel, lõpupoole väiksemal.

Serveerida praetud seente ja sibula ning maapirni-kartuli püreega.

(Maapirni kartulipüree valmistada nagu tavaline kartulipuder. 1:1 maapirni ja kartuleid. Mina lisan keedetud, kurnatud kartulitele-maapirnidele keevat piima, vegetat, võid. Vahustan tavalise miksriga kergeks vahuks.Kõige lõpuks segan sisse ka näpuotsaga tilli. Ja ärge kasutage saumiksrit vaid tavalist.)

Head isu 🙂