Topinanbur korjata maa seest välja vahetult enne valmistamist, ka lume alt võib korjata.
Maapirn puhastada koorest, riivida keskmise riiviga parajaks. Õunad koorida, riivida kesmise riiviga.
Juurde anda kastmeks kas toorjuustu, soovi korral suhkruta kohupiimatorukest, kohvikoort või veganite puhul pähklipiima, sojapiima, kaerapiima.
Lisaks puistata ohtralt rosinat, datlit või muud magusat kuivatatud puuvilja (sel puhul eelnevalt leotada).
Segu segada salatiks ja et tegemist on magusapoolse einega, siis eriti hästi maitseb see Ayurveda tarkuste kohaselt naisterahvastele hommikusmuuti asemel või kõrvale.
Kogused on: 1 osa maapirni, 1/3 osa õunu, 1/4 osa rosina või muu puuvilja segu ja vastavalt soovile kastet.
Kaunistada võib paari piparmyndi lehega.
Head maitsmist!