Maapirnis sisalduv kiudaine inuliin on prebiootilise toimega ning seetõttu kasulik inimese soolestiku mikrobioomile.
Projekti raames uuritakse maapirnipulbri valmistamise võimalusi ning valmistatakse mudeltooted, et hinnata pulbri kasutamise potentsiaali pagari- ja kondiitritööstuse toorainena.
Eesmärk on uurida maapirni (topinamburi) kuivatamise, pulbri valmistamise ning selle baasilt innovaatilise taigna tegemise võimausi. Taigna võimalikku kasutamise pagari- ja kondiitritööstustes.
Tulemus: Projekti käigus saadi sisendid maapirni töötlemiseks ja toodete valmistamiseks ning algmaterjal tootearendusega edasiminekuks.
Projekti partneriks on Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus.
Projekti on rahastanud Euroopa Regionaalarengu Fond EAS Innovatsiooniosaku raames summaga 3988,00 eurot.