Rikkalik gurmee püree maapirniga

1725

Vaja läheb:

  • 3 väikest porgandit
  • 3 väikest Peipsi sibulat
  • 1/2 paprikat
  • 1/2 tshilli kauna
  • tüümiani, punet
  • 3 vart sellerit
  • 4 ploomtomatit
  • 250g purustatud tomatit tshilliga
  • pöidlasuurune tükk ingverit
  • 2L kuuma vett
  • 4 puljongikuubikut
  • 1,5kg kooritud tükeldatud maapirni
  • 50g küüslaugupekki

Valmistamine: õliga praadida tükeldatud pekk, seejärel lisada köögiviljad järjekorras, väljaarvatud maapirn. Potti panna kuum vesi, puljongikuubikud ja praetud köögiviljad, seejärel lisada maapirni tükid ja mõne ajapärast tükeldatud ingver.

Keeta kuni maapirn on pehme. Lõpuks saumikseriga püreestada.

Serveerimisel lisada peterselli ja kõrvale ahjus küpsetatud krõbedat sepikut kõvajuustu laastudega.