Lisaks eelnimetatud tervistavatele omadustele on inuliin kasulik ka tehnoloogilisest aspektist. Nimelt aitab inuliin parandada toidutoodete tekstuuri ja maitseomadusi. Näited inuliini sisaldavatest toodetest on jogurt, keefir, supid, kastmed, erinevad joogid, küpsised, hommikuhelbed, kommid, šokolaad. Antud projekti raames soovib OÜ Olken Grupp koostöös Toidu- ja Fermentatsiooniarenduskeskusega tuua Eesti turule uusi kohaliku päritoluga funktsionaalseid tooteid.
- Projekti eesmärk ja tulemus: Töötada välja võimalikult efektiivne meetod inuliini ekstraheerimiseks maapirnist, mille puhul oleksid tagatud mahetootmise nõuded.
- Projekti teiseks eesmärgiks on vamistada mudeltootena mahe maapirnisiirup, mida saab kasutada näiteks magustajana valge suhkru asemel.
- Projekti partneriks on Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus
Projekti on rahastanud Euroopa Regionaalarengu Fond EAS Arendusosaku raames maksimaalselt summaga 20 000€