Vaja läheb:
- 0,5 kg maapirne
- 1 suur sidrun
- 1,5 tl soola
Marinaad:
- 1 väike kollane sibul
- 1 suur küüslauguküüs
- pool väikest tšillipipart
- 2 dl õunaäädikat
- 2 dl vett
- 2 dl suhkrut
- 1 tl sinepiseemneid
- 0,25 tl fenkoliseemneid
- 0,5 tl kurkumit
- 6 nelgitera
Pese maapirnid ja harja korralikult puhtaks (koorida ei ole vaja). Lõika viljad umbes 1,5 cm paksusteks viiludeks, tõsta kaussi ja pigista peale sidrunimahl. Nüüd vala kaussi nii palju külma vett, et maapirnid oleksid täielikult kaetud. Lase seista 15 minutit või seni, kuni valmistad marinaadi. Sidrunivees hoidmine hoiab ära vilja pruunikaks tõmbumise.
Vahepeal puhasta ja viiluta õhukeselt sibul, küüslauk ja tšillipipar. Pane koos ülejäänud marinaadiainetega potti ja lase keskmisel kuumusel keema tõusta. Võta pott pliidilt ja jäta jahtuma.
Nõruta maapirniviilud (viska vesi ära) ja vala tagasi kaussi. Lisa sool, sega korralikult ja lase 3 tundi seista, aeg-ajalt sega. Sool tõmbab juurviljast vee välja ja tulemuseks on mõnusalt krõmpsud viilud.
Nõruta maapirnid soolveest (ära loputa), jaga purkidesse ja vala peale marinaad. Sule purgid ja tõsta külmkappi. Enne söömist lase hoidisel järgmise päevani maitsestuda. Külmkapis säilib hoidis paar kuud.
Sellest kogusest saab 2×500 ml purki.