Vaja läheb:
- ca 400 g maapirni
- 1 suurem porgand ( või ka kaks väiksemat)
- 1 – 2 kartulit
- 1 suurem hapukas õun
- 2 muna
- piim või vesi ( kuni 2 – 3 spl täit)
- ca 300 g hakkliha
- maitsestamiseks
- sellerijuurt
- tsillit või musta pipart
- soola
Hakkliha kergelt läbi praadida, munad vee või piimaga lahti kloppida. Kõik juurikad riivida (mitte püreestada!) ja segada. Segule lisada ka maitseained ja lahtiklopitud munad. Seejärel hakkliha , mida võib segada või kihiti juurikate seguga panna vormi.Alumine ja pealmine kiht juurikad. Vorm enne loomulikult rasvaga määrida ja enne ahju panekut katta fooliumiga. Ahi 180 -200 kraadi.
Ca 20 min pärast võtta foolium pealt ja lasta kuni 30 min küpseda, et pealt krõbedam pruun tuleks. Sobib soojalt , lisades taldrikule värsket tooralatit ( mitte koore ja majoneesiga tehtut), kuhu samuti võib muude kõrval sisse panna maapirni maitse ks ( see teeb salati veidi magusamaks)
Olen seda korduvalt teinud ja saab maitsev, loomulikult varieerides ainete kogustega saab hoopis erimaitselise vormi.