Maapirni vorm

2210

Vaja läheb:

  • ca 400 g maapirni
  • 1 suurem porgand ( või ka kaks väiksemat)
  • 1 – 2 kartulit
  • 1 suurem hapukas õun
  • 2 muna
  • piim või vesi ( kuni 2 – 3 spl täit)
  • ca 300 g hakkliha
  • maitsestamiseks
  • sellerijuurt
  • tsillit või musta pipart
  • soola

Hakkliha kergelt läbi praadida, munad vee või piimaga lahti kloppida. Kõik juurikad riivida (mitte püreestada!) ja segada. Segule lisada ka maitseained ja lahtiklopitud munad. Seejärel hakkliha , mida võib segada või kihiti juurikate seguga panna vormi.Alumine ja pealmine kiht juurikad. Vorm enne loomulikult rasvaga määrida ja enne ahju panekut katta fooliumiga. Ahi 180 -200 kraadi.

Ca 20 min pärast võtta foolium pealt ja lasta kuni 30 min küpseda, et pealt krõbedam pruun tuleks. Sobib soojalt , lisades taldrikule värsket tooralatit ( mitte koore ja majoneesiga tehtut), kuhu samuti võib muude kõrval sisse panna maapirni maitse ks ( see teeb salati veidi magusamaks)
Olen seda korduvalt teinud ja saab maitsev, loomulikult varieerides ainete kogustega saab hoopis erimaitselise vormi.