suvalises koguses, või nii kuidas maitseb.
valge peakapsas,
maapirn,
porgand ( toores )
punapeet ( toores )
küüslaugu küüned pooleks lõigatult
suur punt lehtpeterselli
Peedid, porgandid ja maapirn lõigata õhukesteks viiludeks, kapsas sektoriteks,
laduda purki kihiti, vahele panna küüslauguküüsi ja peterselli.
Vajutada, et saaks purk ilusti täis.
Keeta marinaad.
1 liiter vett, 2 spl soola, 4 spl suhkrut ( või 2 vedelat mett ) , 2-3 spl äädikat ( võib asendada õunäädika või veiniäädikaga ), piprateri, vürtsi, loorverit.
Marinaad jahutada toatemperatuurini ja valada köögiviljadele. Lasta toas seista 2-3 päeva, seejärel külma.
Salat sobib süüa juba 3 päeval. kes soovib võib serveerimisel puitada peterselli ja piserdada hea õliga ( mina soovitan mahedama maitsega õlisid, siis on köögiviljade maitse tunda )