Seakoot maapirniga

8416
  • 500g maapirni
  • 200g porgandeid
  • 200g liha(igaühel oma eelistus, minul seakoot)
  • 100g sibulat
  • 100g kaalikat
  • sool, pipar
  • vesi
  • soovi korral puljongikuubik

Puhastada nii maapirnid,kaalid, porgandid kui ka sibul. Hakkida porgand 1cm paksuseks ratasteks.

Kaalikad ja maapirnid u 1 cm suurusteks tükiteks. Ei pea olema ideaalsed kuubikud. Sibul sektoriteks. Panna need kõik ühte suuremasse ahjupotti koos vee ja puljongikuubikuga.

Liha maitsestada soola ja pipraga ja pruunistada pannil. Nii saab minu arvates toit sügavama maitse. Küpsetada ahjus 180 kraadi juures vähemalt 3 tundi või kui liha hakkab kondilt lahti tulema. Juurde sobib täistera leib ja laimi-jogurti kaste.